Bekende darters met darteritus

Darteritus, je hoort er al niet zo vaak over en dit komt mede, omdat er een soort taboe op rust bij spelers. Liever komen ze er niet voor uit dat ze darteritus hebben. Darteritus word tot op heden zeker nog niet overal serieus genomen. Echter zijn er wel een paar ‘helden’ die er wel gewoon voor uitgekomen zijn en vaak ook bovenop gekomen zijn. Hieronder volgt een lijstje met bekende darters met darteritus. Het beste en meest bekende voorbeeld hiervan is toch wel dartslegende Eric Bristow alhoewel hij er nooit helemaal van hersteld is is hij er in mate zeker wel bovenop gekomen. In onderstaande video is te zien hoe de manier van gooien van Eric Bristow aanzienlijk veranderd is door darteritus.

Na zijn periode van dartitus is Eric Bristow wel gewoon weer de nummer 1 van de wereld geworden. Het is dus zeker niet onmogelijk om terug te komen na Darteritus.

Mark Webster

De voormalige wereldkampioen Mark Webster is een bekende dartspeler uit Wales. Wat minder bekend is over The Welshman bij het grote publiek is dat hij lijdt of heeft geleden aan Darteritus.  Natuurlijk weet je nooit wanneer darteritus over is, maar naar eigen zeggen heeft de linkshandige loodgieter uit Wales een lichte vorm van darteritus gehad. Hiermee zou Webster dus aangeven dat hij van z’n darteritus genezen is. Grappig aan Webster is dat hij altijd op tv toernooien beter presteert dan op de vloer. Dit is dan weer tegenstrijdig aangezien een van de oorzaken van darteritus het niet willen falen voor het grote publiek is.

Het leuke aan Mark Webster en zijn darteritus is toch wel dat hij de afgelopen jaren niet top heeft gespeeld, maar het wel redelijk op het wk darts heeft gedaan. Mede door stuntelen van tegenstanders waaronder onze eigen Raymond van Barneveld.

In 2014 kwam Webster tot aan de kwartfinales na een partij waar Barney het volledig liet liggen. In 2015 en 2016 kwam The Welshman tot een respectievelijk 2de en 3de ronde.

Richie Burnett

Toevallig ook een dartspeler uit Wales die heeft geleden aan darteritus. Hier moet bij worden gezegd dat darteritus bij Richie Burnett geconstateerd werd op een tijd dat het al niet zo lekker ging met het darten. Burnett heeft een tijdje uit de top 50 van de wereld gestaan, het logische gevolg hiervan is dat je elke kwalificatie moet spelen om ook maar kans te maken op een televisie toernooi. Vaak is darteritus ook het mentale aspect en bij Richie waren alle mogelijke redenen voor een negatieve mindset aanwezig.

Op de UK open van 2009 speelde Richie Burnett zijn eerste partij tegen Alex Roy. Dit is een partij waarvan bekend is dat Richie leed aan darteritus.  Beelden van darteritus van Richie Burnett zijn er niet echt. Mede, omdat hij natuurlijk tot 2010 heel weinig televisie toernooien heeft gespeeld.

 

Verder is er over Mervyn King, Mark Walsh en de eerste Nederlander die mee mocht doen aan de BDO: Bert Vlaardingenbroek, bijgenaamd big bert bekend dat ze last hebben gehad van darteritus.